lauantai 9. kesäkuuta 2012

Kaikenlaisia käsitöitä

Tällä viikolla olen kärsinyt niin infernaalisesta hammassärystä (ja käynyt kaksi kertaa hammaslääkärissä), ettei kovin paljon valmista ole tullut. Jotain kuitenkin ja tänään ainakin  koko viikon edestä. 

Pojalla oli kolmessa turkoosissa paidassa, toisessa hihassa, useampi pieni reikä. Ostin jokin aika sitten Me&I:n siilipaidan juuri tätä paikkausprojektia varten. Tässä paidassa oli niin monta reikää ettei yksi siili riittänyt sitä paikkaamaan. Niinpä tähän tuli uudet hihanpätkät. Vielä pitäis saumurilangat huolitella piiloon. Ja muut paidat odottaa edelleen paikkausta.
Turkoosin paidan elämää jatkettiin Me&I siilipaidan paloilla.
Ainut tällä viikolla valmiiksi asti tehty amigurumi. Yrittää olla ukkeli leijonapuvussa. Jotenkin en nyt ole tyytyväinen näihin huppuhahmoihin, vaikka muiden tekeminä ne näyttävät kaikista söpöimmiltä. Höh.


Ja näistä kiitos äidilleni. En löytänyt pojalle sopivia kesähousuja mistään. Pienille pojille näyttää olevan myynnissä vain sortseja ja farkkuja. Tytöille on legginssit, mutta pojille ei mitään siihen tilalle. Ostin sitten tuon ruskean neuloksen ajatuksena jos jaksaisin jossain vaiheessa niistä pojalle housut ommella. Tänään äiti tuli käymään. Laitoin hänet ensin vain piirtämään kaavat, sitten leikkasimme kankaat. Ja koska oli kerrankin lapsenvahti paikalla ja tavarat jo valmiiksi levällä, niin tuli sitten ommeltua kahdet banaanisuklaajoogahousut. Kaava on 4/2007 Ottobresta. Pojalla on käytössä 98-104 cm kokoisia vaatteita. Näistä housuista suurin koko oli 92 cm ja alkuperäisessä kaavassa ei ollut noita pitkiä resoreita. Ajattelin että hoikalle pojalle tulee noiden resorien avulla ihan sopivat housut. Ja niin tulikin. Olisi itse asiassa olleet ihan hyvät ilman resoreitakin! Mutta nyt menee tosi pitkään kun vyötäröltä ja lahkeista saa tarvittaessa käännettyä lisää mittaa.
Housujen tarve on tällä hetkellä todella suuri, kun poika opettelee kuivaksi. Näistä housuistakin on vielä saumurilangat siistimättä. Poika sovitti toisia housuja ja kas kummaa, heti tuli pissa. No siihenhän nämä tehtiin.
 
Banaanisuklaajoogahousut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti