keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Edustamassa

Kiitos vain vielä kerran Norsis Hupsistarallaa -blogista. Sinähän minut tähän alunperin sait houkuteltua mukaan. Siis siihen vietävän lyhytelokuvakilpailuun. Siinä vaiheessa kun elokuvat olivat netissä äänestettävänä, huokaisin jo helpotuksesta. Julkinen nöyryytykseni olisi tässä. Vaan vielä mitä. Myöhemmin sain sähköpostia, jossa kerrottiin, että kaksi oli valittu mukaan yleisöäänestyksen perusteella ja loput kolme voittajaa on valinnut raati. Ja minä olin mukana. Lopullista sijoitusta sain jännittää Käsityö elämässä -näyttelyn avaijaisiin saakka. Aikataulut menivät aivan plörinäksi. Koko vuoden odotettun Provinssi-rockin avauspäivänä minä lähdinkin pyörähtämään Jyväskylässä. Yksin en olisi reissuun lähtenyt missään nimessä. Onneksi kaveri lupautui mukaan matkaan. En tiedä mikä jännitti eniten; näyttelyn avajaiset, vieraaseen paikkaan (Jyväskylä) ajaminen vai ajaminen sinne kaverin kanssa (joka yleensä ajaa kun johonkin menemme). Matkalla ehdimme käydä Keskisellä "rentoutumassa" ja hetkeksi unohtamassa mihin olimmekaan menossa.

Niin vain pääsimme oikeaan paikkaan ajoissa. Siellä se jännitys vasta iskikin päälle. Yhtäkkiä, kaikkia puheita kuunnellessa, tuntui, että oksennan aivan justiin. Sydän takoi ja oli vaikea seistä paikallaan. Toisaalta puheita kuunnellessa tajusin viimein miksi minun elokuvani oli valittu viiden parhaan joukkoon. Puheissa korostui samat ajatukset, joiden pohjalta olin omaa elokuvaani lähtenyt työstämään. Siis se, miten paljon ympärillämme onkaan käsitöitä, joita emme edes tajua käsitöiksi. Ja kuinka käsitöitä on kaikkialla. Näyttelyn avajaisissa jaettiin myös kunnia- ja ansiomerkkejä. Siinä kohtaa jännitykseni onneksi helpotti. Viimeisenä kutsuttiin meidät elokuvantekijät lavalle.
Kaikki saivat samannäköisen paketin mukaansa, joten arvatekin kaikki saivat palkinnoksi kamerajalustan. Omani annoin siskolleni, sillä ei minulla ole sellaista kameraakaan, minkä siihen saisi kiinni. Tai no, vanha filmi-järkkäri löytyy, mutta mahdetaankohan missään enää myydä filmejäkään?
Tilaisuudessa sai sen käsityksen, ettei meitä viittä sitten laitettukaan keskenään enää järjestykseen, mutta netissä oli toinen tieto.
Kiersimme katsomassa näyttelyn, joka oli kyllä mielenkiintoinen, mutta huomasi heti, ettei nyt olla kotipaikkakunnalla. Vaikka Käsityömuseo edustaakin koko Suomea, niin aika vähän oli Etelä-Pohjalaista käsityötä mahtunut mukaan. Tai sellaista mihin täällä on silmä tottunut. Työpajat olivat mielenkiintoisia, mutta emme niihin osallistuneet. Tuohisormuksen olisin kyllä ehdottomasti halunnut tehdä. Meidän vain oli ajoissa kiidettävä takaisin kotiin. Tai oikeastaan telttaleiriin Provinssi-rockiin.

Ikimuistoinen reissu se kuitenkin oli. Ja jäi minulle jotain. Nimittäin Maiju Ahlgrénin Käsityömielessä -pinssi, jonka sain palkinnon mukana.


1 kommentti:

  1. Vau!!!!!! Onnea aivan älyttömästi, videosi todella ansaitsi tämän! Mä o halunnut avajaisiin myös koska ilmeisesti museossa on esillä mun yksi tekstipätkä mutta oöin tuplabuukannut sen päivän ja vitutti kun en ollut saanut kutsua xD mutta käyn jossain vaiheessa kesää sitten katsomassa. Voi että, aivan älyttömän hieno fiilis että sut palkittiin, mahtavaa! :) äh, hirveesti kirjoitusvirheitä tulee nyt kännykällä mutta ei voi mitään, onnea vielä tuhannesti! :)

    VastaaPoista