perjantai 26. heinäkuuta 2013

Välikäsityö : villasukat vauvalle

Tuli tehtyä minulle poikkeuksellisen nopea työ. Työkaveristani tuli ensimmäistä kertaa mumma, mutta kaikki ei mennytkään niin kuin oli kuviteltu. Vauvalla oli mm. napanuora kaksi kertaa kaulan ympäri. Jotenkin tuo pikkuinen poika oli ajatuksissani kotonakin ja ajattelin tehdä jotain vauvalle, vaikka en äitiä tunnekaan.
Tiistai-iltana tein ensimmäisen sukan ja keskiviikkona aamupäivällä toisen. Juuri ja juuri sain sukat tehtyä ja höyrytettyä kun piti jo lähteä iltavuoroon töihin. Mutta tulipa sopivana päivänä vietyä sukat. Pääsivät heti käyttöön kun isovanhemmat kävivät vauvaa katsomassa.


Voi että kun tuollaiset pienet on jo ehtinyt unohtaa. Itsestä tuntui, ettei noin pienet sukat voi kenellekään mahtua, mutta kokoon otin kuitenkin mallia äitiyspakkauksen mukana tulleista "naamasukista". Ja kyllä ne vauvan jalkaan olivat mahtuneet. Malli on omasta päästä. Tai ei kuitenkaan ihan. Joskus aikoja sitten olen nähnyt vähän tämän tyyliset ihanat sukat ravelryssä ja ihan vain kuvaa katsomalla tehnyt sukat. Ne ensimmäiset sukat taisivat lähteä joulupuu-paketissa jollekin tarvitsevalle, sillä silloin ei ollut lähipiirissä vauvoja. Tällä kertaa en katsonut edes mitään kuvaa, ulkomuistista vain tein vähän sinne päin. Muistin kyllä, että viimeksi tein erilaisen kantapään, mutta nyt ei ollut aikaa hienostella, vaan perinteisellä mentiin.

Olin ihan varma, että olen ne vanhatkin täällä julkaissut, vaan enpäs olekaan. Tulee siis edes yksi vanha työ esiteltyä täälläkin.

Vanhat sukat

3 kommenttia:

  1. Vauvasukat on ihania tehdä, kun valmistuvat niin nopsaa! Mun oli pakko tänään käydä siellä uudessa lankakupassa ja mukaan lähti lankaa, vaikka kotona on sitä yllin kyllin..

    VastaaPoista
  2. Kivan näköiset pikku-sukat :)

    VastaaPoista
  3. Pikkuiten sukkia on ihana kutoa. Kovin tykkään. Kauniit on tekemäsi. :)

    VastaaPoista