perjantai 24. elokuuta 2012

Yllätysmattoja

Innostuin kokeilemaan virkattua mattoa. Kävin ostamassa trikookudetta. Päädyin trikookuteeseen, sillä myyjä sanoi, että ontelokude pitää kutistaa ensin. Muistelin netistä lukemiani kauhutarinoita takkuuntuneesta ontelokuteesta ja ajattelin, ettei se ole minun juttuni. Trikookuteesta kuulemma voisi aloittaa suoraan. Noh, ei se sitten ihan niin helposti mennytkään. Tuossa minun käsityötuolissani on se jalkatuki, joka kivasti niiaa alaspäin, jos siihen istuu. Niinpä meidän 5v oli vahingossa pudottanut toisen kudevyyhdin ja reippaana nostanut sen takaisin. Arvata saattaa kuinka kauan sen selvittelemiseen meni.
Mutta ehdinpä silti tehdä kaksi pientä mattoa eilen. Noista kyllä tuli vähän koekappaleita. Tuo paksumpi kude on vähän liian paksua ja jäykkää noihin "pitseihin". Mallit ovat muuten pienten liinojen ohjeilla tehtynä, tuosta uudesta lempikirjastani, joka on vieläkin kirjastosta lainassa.

Kivasti taas kuvat nurinpäin, mutta tässä kuitenkin ensimmäinen, isompi matto. Tämän halkaisija on n. 75cm. Tykkään tästä mallista sekä pikkuliinana, että mattona.

Ja pienempi, ihana prinsessamatto. Tämän halkaisija n. 65cm.

2 kommenttia:

  1. Ihania mattoja, varsinkin tuo jälkimmäinen miellytti silmääni. Jospa minäkin vielä joskus... :D

    VastaaPoista
  2. Anonyymi18:47

    Ihania :)

    VastaaPoista