perjantai 22. helmikuuta 2013

Apua, apua!

Nyt kaipaisin apua teiltä kaikilta lukijoilta. 

Ensinnäkin Tallinnan matka näyttäisi nyt toteutuvan ja kaipaisin vinkkejä niiltä, jotka ovat siellä lankakaupoilla käyneet. Erityisesti eri kauppojen aukioloajoista. Meidän laiva on Tallinnassa n. 14.30 lauantaina, joten esim. Karnaluks näyttäisi olevan kiinni. Löysin kyllä googlettamalla tietoa muista lankakaupoista, mutta aika harvassa olivat aukioloajat. Eli pääsenkö sitten kuitenkaan tuolla reissulla lankakaupoille? Sunnuntaina tuskin mikään on auki?

 Toinen ongelma on lapsen sisätossut. Lasten hoitopaikassa pidetään sisätossuja, ettei kukaan liukastu ja näin talvella myös siksi, ettei sukat kastu eteisessä sulaneesta lumesta. Meidän neitillä (vähän vajaa 6v) on 31-32 numeron kenkä. Edelliset tossut olivat H&M:n "tanssitossut" 30-31. Siis sellaiset perinteisen jumppatossun malliset, mutta jotkut vähän kimaltavat. Silloinkin olivat ainoat sopivan kokoiset. Nyt niistä tuli varvas läpi. Tyttö haluaisi mielellään jotkut "poikien tossut" eli Salamat tai Angry Birdsit. Mutta sellaisiapa ei tuon kokoisena löydy enää mistään (siis ainakaan täältä kotikaupungista). Aamutossuja löytyi kyllä, mutta ne eivät ihan vastaa tarkoitustaan hoidossa. Reinotkin tytöllä on, mutta eivät nekään ole sellaiset mitä viitsisi koko päivää pitää jalassa. Löysimme nyt ensihätään olisikohan ollut Finwearin sellaiset tossujen malliset jarrusukat. Ovat siis materiaaliltaan kuin jarrusukat, mutta varrettomat. Niitäkin oli vain tylsän tumman sinisenä. En usko, että ne kovin kauan tuon meidän lapsukaisen käytössä kestävät.
Onko tuon kokoiseen jalkaan saatavana mitään muuta kuin Starchild-tossuja (jotka eivät itseä miellytä yhtään), niitä perinteisiä jumppatossuja (joita löytyy aikuistenkin koossa) tai noita jarrusukkatossuja? Nettikaupat ja Turku ovat hyvin varteenotettavia ostopaikkoja, koska paikalliset marketit alkaa olla läpikotaisin koluttuja.

Toinen vaihtoehto olisi sitten sellainen aine, mitä voi itse laittaa sukan pohjaan ja siitä tulee se jarru. En nyt yhtäkkiä keksi mikä sen aineen nimi mahtaa olla. Jossain blogissa olen siihenkin törmännyt. Sitten voisi neuloa vaikka jostain kivasta puuvillalangasta sukat ja laittaa pohjaan jarrut. Myös muut TSI-ideat otetaan vastaan.

Kolmas "ongelma" on sitten taas vähän toisenlainen. Nimittäin tässä joku aika sitten käväisin eräässä kivassa blogissa. Jotain tapahtui, enkä ole löytänyt sinne uudestaan. En muista mistä kautta sinne eksyin. Luultavasti jonkun tunnustuksesta tai haasteesta tai jostain. Tai sitten useamman mutkan kautta. Bloggari oli aivan uskomaton huivintekijä ja blogissa oli esiteltynä monta hienoa huivia. Jos nyt jollekin tulee mieleen blogi, jossa on paljon kivoja huiveja ja niin vinkatkaas tänne päin siitäkin.

Pitäisikö tähän nyt sitten sanoa, että paras vinkki palkitaan. ;) Vaikkapa tuollaisella tikkarikukalla, mitä tein ystävänpäiväksi. Ja sitten jälkeenpäin vielä lapsille omat, vähän pienemmät. Lasten omista tuli kyllä vielä kivemmat. Niissä on käytetty terälehtiin SNY:n paketissa pehmusteena ollutta punaista silkkipaperia. :) Kuvan sain ihanasti otettua oikein aurinkoisena päivänä. Kevät on tulossa.
5 kommenttia:

 1. Tallinna-asiassa en osaa auttaa :(

  Jos ei satu löytymään sitä "oikeaan ainetta" jarruksi sukkien pohjaan, niin olen lukenut, että kuumaliima ajaa saman asian!

  Ja täältä http://annelinkasityot.blogspot.fi/search/label/huivit löytyy ainakin taitava huivien tekijä!

  VastaaPoista
 2. Sukkien jarrusta sanoisin, että pakkanen vaurioittaa kyseisen aineen. Kertoi joku nuori äiti blogissaan kokemustaan postimyynnistä, eli nouda kotiin postista sisältä! Ainakin Merletto www.merletto.fi myi sellaista ainetta. Katso muistakin käsityökaupoista. Nahkapohjat sukkiin oli ennenvanhaan käypänen vaihtoehto tossuille, katsele sellaisia? Kysele kenkäkaupasta kivoja tossuja lapsille, varmasti löytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota jarruainetta en löytänyt, mutta voi mitä kaikkea muuta ihanaa tuolta Merletosta löytyikään...

   Poista
 3. Anonyymi17:17

  Tallinnan suhteen en osaa auttaa - valitettavasti, mutta hyvä, että pääsee ainakin reissuun!

  Joku sanoi, että oli ostanu Tiimarista kohoväriä sukkien pohjaan ja ajaa saman asian ku se kaaaaallis jarruaine. Kannattaa vaikka googlettaa tuota asiaa.

  Ja huiveihin en valitettavasti osaa vastata!

  Hyvää viikonloppua!
  SNY:si

  VastaaPoista
 4. http://hopeamuffinssi.blogspot.fi/2012/08/269.html?m=1

  Tuolla Hopeamuffinssi kehuu sukkastopperia nimenomaan neuletossuissa. Omia kokemiksia ei ole..

  VastaaPoista