tiistai 26. helmikuuta 2013

Välikäsityön välikäsityö ja kuvien lataamisen vaikeus

Nyt on mennyt jo toista tuntia tämän tekemiseen, enkä vieläkään tiedä saanko kuvia tähän kirjoitukseen ja jos saan, niin miltä ne mahtavat näyttää. Aikaisemmin olen ladannut kuvat puhelimesta (Samsung Galaxy S II) Photoshop.comiin, sieltä koneelle ja koneelta bloggeriin. Puhelimessakin on blogger, mutta sen kanssa on niin hankala kirjoittaa ja sitten ne kuvat tulevat mihin sattuu järjestykseen kaikki peräkkäin, eikä niiden väliin saa kirjoitettua. Nyt Photoshop muuttui niin, että kuvakirjasto siirtyikin Adobe Revel-palveluun. Valmiiksi Photoshopissa olleet kuvat siirtyivät automaatiisesti viime yönä kun olin käynyt siihen netissä antamassa luvan, mutta uusien kuvien lataaminen tuntuu menneen entistä hankalammaksi. Ensin piti tietenkin ladata puhelimeen tuo Adobe Revel siirto-ohjelma. Nyt kun uudet kuvat ovat siellä Revelissä, niin ne näyttävät aivan kummallisilta. Kuvasuhteita ei saa tuolla muutettua mitenkään ja kuvat ovat neliskanttisia. Lisäksi kun sieltä lataa koneelle ne menevät ladatut kansioon. Photoshopista sai itse valita mihin kansioon kuvat latasi, eli blogiin tulevat kuvat ovat minulle blogi-kansiossa omissa alakansioissaan. Nyt noita pitää vielä koneellakin siirrellä. Tai yritän nyt saisinko suoraan tuolta Revelistä siirrettyä tänne kuvia. Mutta nuo neliskanttiset kuvat kyllä vähän epäilyttävät. 
Onko kenelläkään tähän mitään yksinkertaisempaa tapaa?
Kaikkein helpoin olisi, jos muistikortin saisi luettua koneelle, mutta kun tuo puhelin pitää purkaa aivan atomeiksi, ennen kuin muistikortin saa irti. Ei jaksa aina vaivautua.

Jaahas. Suoraan Revelistä lataaminen ei onnistu, mutta koneelle ladatut kuvat ovat sentään palanneet normaaliin muotoon sen neliön sijasta. Picasakaan ei ilmeisesti ihan ongelmaton ole ollut? Onko picasassa kaikki kuvat julkisia, vai pystyykö niitä siellä suojaamaan jotenkin?

Välikäsityön välikäsityö


Sehän oli se barbin takki, joka ei ollutkaan niin helppo ja nopea kuin kuvittelin. Nyt se on kuitenkin Sabatonin säestyksellä tehty valmiiksi. Ja eilen telkkarin ääressä tein vielä siihen sopivan laukunkin. Takki on vailla vyötä, sillä muuten se ei pysy millään kiinni. Napit ovat vain koristeena.
Barbin tilaihme-laukku

Nyt voinkin sitten siirtyä takaisin siihen välikäsityöhön, tai sitten voisin tehdä barbille vielä huivin (johon on suunnitelma jo ihan selvä), tai sitten voisin tehdä pojalle niitä virkattuja herkkuja joita lupasin, tai sitten SNY:n lähettämästä langasta yhden tuunauksen, tai... lista on aika loputon. Se sukkaprojekti ei edelleenkään innosta, vaikka päässä taas muhiikin ajatus miten sitä saisi eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti