lauantai 5. lokakuuta 2013

Käsityömessut vol 1

Taas kävi hassusti. Yhden päivän sisäänpääsy Käsityömessuille maksaa aikuiselta 12e ja kolmen päivän ranneke 20e. Niinpä ajattelin, että ostan rannekkeen, käyn perjantaina nopeasti pyörähtämässä messuilla ja sitten lauantaina tai sunnuntaina uudestaan oikein ajan kanssa.

Ostin rannekkeen ja "pyörähdin" messuilla perjantaina. Ongelma on vain se, että rahaa meni jo eilen enemmän kuin oli tarkoitus. Jotain joululahjoja täytyy kyllä vielä käydä ostamassa tänään tai huomenna. Ihanat messut, mutta olisiko ensin voinut osua joku lottovoitto kohdalle?

Kotona tajusin, etten voi kaikkia löytöjä edes esitellä täällä blogissa. Osa on menossa neuleystävälleni ja osa muuten vain lahjaksi. Ehdottomasti kallein heräteosto oli Ompelun Ihanuus -osastolta villasekoitekangasta pojalle tulevan kettulakin vuoriksi. Ei tarvi laittaa fleeceä vuoriksi, mutta ei myöskään tarvi huolitella reunoja. Ja tuota kangasta tuli nyt sellainen pala, että siitä riittää vielä moneen muuhunkin juttuun.

Ostin itselleni ihan ekat bambuiset puikot. Ja sormikaspuikotkin löytyi. Harmi kun noita sormikaspuikkoja oli vain noin ohuita (2 ½). Ymmärrän kyllä, ettei kukaan oikeita sormikkaita mistään paksusta langasta tee, mutta lapasten peukaloita silmällä pitäen paksummat puikot voisivat olla tarpeen. Roosa Nauha -lankaakin lähti lisää mukaan. Harmi, ettei ollut jäljellä kuin kolme väriä. Samaa mitä sain, tuota valkoista ja mikähän se kolmas olikaan... Olisiko käynyt niin, että eivät olleet osanneet varautua Roosa Nauha -langan suosioon. Tuon langan kanssa vähän hirvittää se miten ohutta se on. Jaksanko ikipäivänä tehdä sukkia 2½ puikoilla. Tosin ostin nuo toiset bambut tätä lankaa silmällä pitäen ja numero 3, sillä tapanani on tehdä aika tiukkaa. Sen vuoksi tiskiräteistäkin on tullut niin pieniä.

Olen täällä hihitellyt tuon taikakerästä tekemäni kirjoituksen kommenteille. Muilla tuntuu olevan hirvittävä kiire keriä taikakeränsä auki. Minä kiusaan itseäni ja silittelen kerää tuollaisenaan vielä hetken. Mikä voisi olla vielä tärkeämpää kuin saamansa kerän auki keriminen? No tietenkin oman taikakerän keriminen. Yöhön asti meni ja tuli katsottua Vain Elämääkin, vaikka tämän kauden tähdet eivät niin innostaneetkaan. Ja sitten plääh, perheenäidin pitää edes vähän huolehtia noista lapsukaisistakin. Eli nyt pyykinpesuun ja siivoukseen...

2 kommenttia:

  1. Voi ei! Joko Roosa Nauha-langat vetelee viimeisiään ja minä olen menossa messuille vasta huomenna!!! Kyllä sä sukat jaksat noin ohkaisesta langasta tehdä! Huolehdit vain koukuttavasta mallista! ;)

    VastaaPoista
  2. Minä olen kohta varustelukierteessä :( Sormipuikot!

    VastaaPoista