perjantai 14. joulukuuta 2012

14. luukku

Tälle aamulle olikin tiedossa aarteen metsästystä. Pari päivää sitten illalla piirtelin kartan valmiiksi. Mieheni kyllä luuli, että piirrän jotain sisustussuunnitelmaa. Meidän olkkarista? No joo. Otin alkuperäisestä kartasta pari värikopiota, sillä tarvin karttaa vielä jonakin toisenakin aamuna. Alkuperäisessä ei ole noita tassun jälkiä. Ne tehdään sitten jokaiseen karttaan erikseen. Tämän aamun luukut löytyivät tv-tason kaapista.


Tyttö kiipesi ottamaan kartan sukasta ja rullasi sen auki: Täällä oli joku huonepiirustus. Vähän piti johdatella ennen kuin lapset huomasivat, että sehän on meidän olohuone. Tarkasti kartassa olevia jälkiä seuraten lapset suunnistivat luukkujen luo.


Tämän päivän ihanat luukut oli lähettänyt Marja-Leena. Niistä löytyi kummallekin vihko ja isoja kimaltavia tarroja.

Eilen illalla meillä vihdoin ja viimein askarreltiin kirjeet joulupukille. Olen takavarikoinut kaikki lelulehdet sitä mukaa kun niitä on tullut, mutta kuitenkin jostain syystä säästänyt niitä. Ajattelin sitten, että tuhotaan ne kerralla. Annoin kummallekin lapselle yhden värillisen A4:n ja kannoin pöytään pinon lelulehtiä, sakset ja liimaa. Kirjeen alkuun kumpikin kirjoitti RAKAS JOULUPUKKI TOIVOISIN: ja loppuun oman nimen. Molemmat puolet sai täyttää kuvilla, mutta vain sen verran sai laittaa kuvia kun paperissa oli tilaa. Eli kaikkea ei nyt voinut toivoa.

Pojan toivelistalle pääsivät (yllättävää kyllä) työkalut, työkalut, työkalut, työkalut, tukkirekka, kippirekka, kaivuri, puimuri jne... (siis kaikki mahdolliset koneet).
Tytön lista oli vähän monipuolisempi. Ei kovin perinteisen tyttömäinen, vaikka sinne taisi yksi barbikin päästä. Suurin osa tytön toiveista oli legoja, ykköstoiveena tietenkin Lego Friends Olivian talo. Muuten olikin sitten Angry Birdsiä ja merirosvolaivaa, poliisi-legoja.

En muista olenko täällä jo kertonut lasten adventtikynttilöistä. Lapset olivat ensimmäisenä adventtina Mumman kanssa kirkossa ja saivat sieltä adventtikynttilät, joihin oli kiinnitetty tulitikkuaskit. Niiden polttamista on kinuttu siitä asti. Meillä vain ei ole voinut moneen vuoteen polttaa tuollaisia kynttilöitä ihan turvallisuussyistä. Joskus olen tuikkuja uskaltautunut polttamaan ja itsenäisyyspäivänä harjoiteltiin ison pöytäkynttilän kanssa. Kaikki meidän kynttilänjalat on jossain hyvässä tallessa. Varmaan vielä edellisen muuton jäljiltä pakattuna varastossa. Tyttö sanoi, että täytyy ostaa kynttilänjalkoja (vaikka epäilikin, ettei sellaisia kaupassa myydä). Minä ehdotin, että tyttö voisi toivoa niitä joulupukilta. Tyttö ei oikein innostunut. Nyt olen sitten "uhkaillut" lapsia, että jos eivät ole kunnolla niin joulupukki tuo vain kynttilänjalkoja. Poika ei olisi halunnut jättää toivelistaansa tontuille (kuka nyt hienoa askartelua haluaa mihinkään pois antaa), mutta suostui kun sanoin, että muuten joulupukki tuo vain kynttilänjalat.

5 kommenttia:

 1. sama meininki meillä ollut joululistojen suhteen.
  Ihania kalenterijuttuja oot jaksanut tehdä, aarteen etsinnät on ainakin meidän lapsista niitä parhaita aamuylläreitä!
  mukavaa viikonloppua ja joulun odotusta sinne!

  VastaaPoista
 2. Taisi tulla hieman isommille lapsille sopivat yllärit, mutta ehkä noita käyttää vähän ajan päästä, kun vähän kasvavat, vaikka piirustusvihkoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne meillä jo käytössä on. Tarrat on liimattu ja vihkojen kanssa kuljetaan koko ajan. Saivat sopivasti heti perään värikyniäkin. Isompi jo osaa piirtää oikeasti tosi liikuttavia kuvia.

   Poista
 3. Siis se risuilla uhkailu on niiiin aikansa elänyt uhkailukeino...

  Repesin nauramaan ääneen tuolle kynttilänjalka-uhkailulle. :D

  Ihana idea tuo askarreltu kirje. Tuota voisi kyllä käyttää ihan yleisesti. Toisaalta tuossa on vaaransa. Jos lapsi laittaa sinne kuvan jostain ylikalliista lelusta ja saa siitä halvemman version, voi surku tulla aattona. No, elämä on... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä risut on jotain niin abstraktia ettei niitä osata edes pelätä. Paljon pahempaa on se jos ei saiskaan leluja. Jos sais vaan esim. kynttilänjalat tai jotain muuta "tylsää".

   Poista