lauantai 8. joulukuuta 2012

Nikki Minaj -sukkia

Esittelyvuorossa ovat nyt parit hiljattain valmistuneet sukat.

Ensi ne, jotka tein loppuun kaverin synttäreillä. Ensin ajattelin lähettää ne ystävälle Coloradoon, mutta en ollut varma hänen koostaan. Olisi tylsä saada sellainen lahja, johon tietää toisen panostaneen ja sitten se ei sovikaan. Enkä myöskään halunnut kysyä sitä, etten paljasta liikaa.
Nämä päätyivät tänään Joulupuun alle. Eli varmasti tarpeeseen menivät.
Tosi kiva kun tämä blogger taas kääntelee kuvia mielensä mukaan. No näette nämä sukat näin nurin päin. Lanka on Keskiseltä ostettua Red Heart Lisa (1€/kerä). 100% Polyacryl Näihin meni suunnilleen puolitoista kerää. Malli on Novitan sukkalehden Piirakkasukat. Lanka meni yksi yhteen 7 veljekselle tehdyn ohjeen kanssa. Paitsi, että mielestäni siinä sukkalehden ohjeessa oli yksi virhe. Koon 38 ohjeessa käsketään sukan lapaa 22cm ja sen jälkeen alkaa kärkikavennukset. Oma jalkani on 38 ja koko jalan mitta on tuo 22cm eli jos olisi vain tuijottanut ohjetta niin jättisuuret olisi tullut. 
Kun vertaa siihen keinokuitulankaan, mistä tein ne omat joogasukat, tämä lanka oli huomattavasti mukavampaa. Aavistuksen luonnollisemman tuntuista kuin se toinen.
Näitä tehdessä ilmat kylmenivät ja aloin etsiä omiin jalkoihini villasukkia. Ensimmäisenä löytyi harmaat äidin tekemät sukat samalla mallilla.

Näitä oli kyllä tosi mukava tehdä (kuten äiti joskus aikaisemmin sanoikin). Kun keskittyy tuohon kuvioon, niin sukka tulee tehtyä ihan huomaamatta valmiiksi. Eli varmasti teen toisetkin tällä samalla mallilla. Tuota samaa lankaa olisi vielä oranssinakin, mutta en nyt ihan siitä taida tehdä.

First I tought to send these socks to my friend Shallyn to Colorado, USA. But I wasn't sure about her size. Instead I gave these to christmas fundraising. These are given to someone in need as a christmas present.

Sitten toiset neon-väriset sukat, joista tuli tuo Nikki Minaj mieleen. Nämä tein joulupakettiin yhdelle kivalle pikkuiselle tytölle, joka oli joulupukilta toivonut villasukkia ja lapasia. Aika ihanaa. Ja kun tuo oma tyttöni on niin skede-poika, niin oli mukava kerrankin tehdä jotain kunnolla tyttömäistä.


Varren alkuosan olen tehnyt kahdella langalla. Tuo pinkki pörrölanka jäi myös mukaan sieltä Keskisen reissulta. Ihan vain värinsä vuoksi. En vain voinut jättää sitä sinne. Olen harmitellut, kun monessa blogissa on kirjoitettu joistain kankaista, että "tämä kangas huusi minua" tai että "tämä aivan selvästi halusi tulla tunikaksi". Miksi ne kankaat eivät koskaan minulle huutele? Mutta nyt tajusin, että nuo langat kyllä huutelee. Osasyy tähän langan hamstraamiseen oli se, että kaveri osti kangasosastolta (tarpeeseen) vaikka mitä ja siinä sitten kesti. Kaveria odotellessa tuli lastattua kärryyn kerä toisensa jälkeen. Vähemmälläkin olisi varmasti pärjännyt.

Lanka on siis King cole Moments 100% polyester
Tuota oli kyllä aika kaamea neuloa, mutta oli se sen arvoista. Tuon langan väri on luonnossa juuri noin hohtava kuin tuossa kuvassa. Melkein silmiä särkee, kun tuota kerää katsoo. Ja arvatkaa vain lähteekö tuosta noita pinkkejä hötyviä?

Toisena lankana noissa sukissa on turkoosi 7 veljestä. Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä valkoisella langalla tuo muu sukka, mutta sitä ei nyt tähän hätään omista varastoista löytynyt. Ja jotenkin vaan omatunto kolkutti sen verran, etten lähtenyt sitä varta vasten ostamaan. Ja tuosta väriyhdistelmästä tuli kyllä jotenkin ärtsyn makee. Ihanan purkkainen. Juuri sellainen Nikki Minaj.

Mallina näissä on ihan perus villasukka. Tuo varren alku vain on tehty kahdella langalla.
Mukava on ollut huomata, että neulominenkin taas sujuu. Nyt ei ole edes kädet kipeät, vaikka olen pitkästä aikaa neulonut. Ainakin kaksi neuleprojektia on tässä nyt työn/suunnittelun alla ja muutama virkkauskirja pitää palauttaa jouluksi eli jotain voisi yrittää virkatakin. Jos vain ehtii.


These other socks I made for one little girl who wrote to santa that she would like to get socks and mittens as a christmas present. These are made with two different yarn. That pink one is so neon pink that it seems to glow. I love it. Pink and turquoise together reminds me about Nikki Minaj.

1 kommentti:

  1. Piirakka sukat näyttävät oikein kauniilta! Neuloin alkusyksystä kahdet luonnon valkoisesta piirakkasukat 7 veljestä langasta ja huomasin tuon koko ongelman. Ohjeen mukaisesta neuleestöa piti tulla kokoa 38, mutta niistä tuli n. 40. Tein sitten toiset yhtä kuviota vähemmällä ja koko on 37.

    VastaaPoista