maanantai 3. joulukuuta 2012

3. luukku Kyllä tonttu tietää

Hyvin ne tontut tietää kaikenlaista. On ollut ihana seurata omien lasten uskoa tonttuihin ja joulupukkiin. Tontut ne tietää, osaa ja saa aikaan kaikenlaista. Viikonloppuna lapset saivat pikkujoulupaketista uudet upeat led-taskulamput. Ihan kuin joulupukki olisi tiennyt, että niitä nyt tiistaina tarvitaan. Ja senkin tontut varmaan olivat kuulleet kun tuolla ulkona tapeltiin kuka saa pitää kädessä talon ainutta led-lamppua.
Tänä aamuna minä sain herätyksen noilla led-lampuilla. Ei kiva. Ja meidän sängyn alta kuulemma löytyi pölyä ja jotain murusia. Odottavan aika oli pitkä kun äiti ei kuudelta noussut katsomaan joulukalenteriin.

Tänä aamuna tonttu oli tiennyt, että on kova pakkanen ja takkaan laitetaan tuli heti aamusta. Ja että viisivuotias on opetellut viikonloppuna raapaisemaan tulitikkua adventtikynttilää varten. Heti kun Maritan lähettämä luukku oli avattu, tuli sellainen tunne, että tänään en lähde mihinkään. Laitan takkaan tulen ja istun lukemassa koko päivän. Ei se päivä ihan niin mennyt, mutta aamu oli kyllä pelastettu.
Lapset luulivat kirjanmerkkiä ongeksi. Minusta se on upea.

Ajattelin, että nyt tulee lapsilta huutoa kun heille ei ollut sukassa mitään. Lupasin heille jonkun pienen yllätyksen kun aamupala on syöty. Yllätyksen sainkin minä. Niin helppoa oli tänä aamuna asioista sopiminen. Tyttö sai muutaman irtokarkin ja poika kourallisen pähkinöitä.

Odotan innolla mitä kaikkea muuta tontut ovat ottaneet meistä selvää.

1 kommentti: