perjantai 11. tammikuuta 2013

Barbitalo

Vihdoinkin se kauan haaveiltu ja suunniteltu barbitalo on valmis. Tai siis ainakin leikittävässä kunnossa. Sisustamista vielä riittää.
Alun perin ihastuin Kotomon Sylvanian perheen kotiin. Siitä sitten aloin kehittelemään omaa ideaa. Lopulta päädyin Ikean Expedit-hyllyyn 2x2. Se käytiin joulureissulla ostamassa, mutta jostain syystä se ei mahtunut meidän kuormaan kun tulimme joululomalta kotiin. Onneksi miehellä oli työreissu näin nopeasti, niin saimme hyllyn kotiin.Joulupukki toi tytölle mm. jääkaapin, lasten parvisängyn ja siivousvälineitä tätä taloa ennakoiden. Miehen kanssa meillä on kesken yhteinen olohuoneen huonekaluprojekti autotallissa. Siitä tyttö ei vielä tiedä mitään.
Minulla on itselläni ollut nuorempana (juuri ennen teini-iän goottivaihetta) Cassy tai Cassie nimisiä nukkeja. Vähän barbia pienempiä, jotka myytiin sellaisissa muovisissa rasioissa, joista sai avattua huoneen. Minulla oli balleriina ja ratsastaja, joten omat huoneeni olivat tanssisali ja tallihuone. Nuket näistä on pikkusiskoni myötä hävinneet, mutta huoneet on säästyneet. Kun tyttöni oli vielä pieni vauva löysin samanlaisia huoneita ilman nukkeja kirpputorilta. Onneksi ostin ne silloin. Kyllä niistä ollaan nyt niin iloisia oltu. Kirpparin maalarinteippihintalaput olivat vielä paikoillaan. Olin näemmä maksanut noista huoneista 0,10e/kpl. Ihan uskomatonta, että joku tuollaisista aarteista malttoi siihen hintaan luopua. No mä olenkin vähän tällainen hamsteri.

lastenhuone
Näitä Evi-lapsia meidän neidillä on enemmäkin. Joulupukki toi yhden uuden, jolla oli mukanaan tuo parvisänky ja vaatekaappi. Toinen sänky on niistä kirppariostoista ja sen saa nostettua seinälle pystyyn. Osassa seinäkoristeista on käytetty alkuperäisiä muovisia "kasetteja" joihin nuo kuvat on laitettu. Jotkut on vain sinitarralla seinässä kiinni. Ne C -nukkejen kotelot olivat kaikki jostain kohtaa rikki niin vain osa seinistä säästettiin. Kaikki seinien kuvitukset kylläkin.

vanhempien makuuhuone
Vanhempien makuuhuoneessa on tällä hetkellä vain joulupukin tuoma sänky ja meidän tuunaama vaatekaappi (siitä on tulossa oma postaus). Tarkoitus olisi vielä askarrella jonkinlainen kampaus/pukeutumispöytä. Ja voi sitä joulupukkia kun toi noin kapean sängyn. Ken ei ole vielä tähän taloon päässyt muuttamaan.

keittiö
Keittiössä on vielä aika ankeaa. Vain koirien ruokakuppeja, pari hyllyä ja jääkaappihökötys. Kaikki kivat pienet ruokajutut on nyt jemmattuna jääkaapin sisään kun pöytiä ei vielä ole.

"olohuone"

terassi
Yksi huone jäi vielä melkein tyhjäksi. Tuosta olisi tarkoitus tulla olohuone. Kunhan ehdimme miehen kanssa verhoilemaan sohvakaluston. Tuosta keltaisesta ikean säilytysrasiasta tulee siivouskaappi. Tällä hetkellä siellä on vielä koruja ja muuta sälää imurin lisäksi. Mattojakin äiti taitaa joutua nyt virkkaamaan urakalla. Myös muutaman peiton ja tyynyn voisi vielä ommella. Ja ehdin jo miettimään, että osaisinkohan virkata jotain kasveja tuonne. Tulisi vähän kotoisampi tunnelma. Terassikin on aika ankea. Mutta onpa silti hieno kattoterassi hyllyn päällä.

Tämän sisustaminen on kyllä ollut mahtavaa laatuaikaa tytön kanssa. Ja ihana huomata kuinka itselläkin taas ideat alkaa virtaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti