perjantai 25. tammikuuta 2013

Vuosi vaihtui...

...jos ette vielä huomanneet. :)

Meillä on oman kalenterin teko ollut vähän vaiheessa. Mutta ei silti haluttu jättää tammikuuta väliin. Tammikuuhun oli oikeastaan kaikki jo valmiina. Vielä se ei ole seinällä, mutta eiköhän se tämän kuun puolella ehdi.


Siinä se nyt on. Lapset piirsivät mustille papereille ilotulituksia uutena vuotena. Kirjoitimme kullan värisellä kimalteella TAMMIKUU 2013 ja hopeisella teimme "lumisadetta". Siis matkimme sitä miten lumi kimaltaa pakkasessa. Ja näemmä tammikuusta on pakko tehdä tumma ja sininen. Kimalteille kuitenkin sattui pieni vahinko. Kalenterin sivu laitettiin olohuoneen pöydälle kuivumaan ja kielsin koskemasta siihen. Pikkuiseni kuitenkin päätti istua sen päälle. No nyt on ainakin persoonallinen kalenteri kaikin puolin. En tiedä ketä sen pyllähdyksen jälkeen harmitti eniten. Tyttö karjui, että kalenteri on pilalla, poika huusi säikähdyksestä ja minä mistä lie syystä. Nyt hävettää.

Viime vuonna minulla oli selvä visio tammikuusta ja helmikuun kanssa löikin sitten ihan tyhjää. Tänä vuonna on jo monta kuukautta mietittynä valmiiksi ideoita. Helmikuun teemana on ystävänpäivä. Varmasti tuolla SNY-kierroksellakin on tämän kanssa tekemistä. Nyt on nimittäin jo katseltu kaikkea ystävänpäivä mielessä. Aika vaikeaa oikeastaan aloittaa ystävänpäivästä, kun ei tunne toista yhtään. Hmm... vaikka itse en silti osaa kuvitella mitään sellaista asiaa, mitä voisin itse saada ja mikä olisi täysi katastrofi. Ehkä kahvi, kun en sitä itse juo, mutta kyllä sekin sitten vieraille juotettaisiin. :)

Ystävänpäivä näyttää sitten tältä. Ettäs tiedätte. Minun visionani oli erilaiset sydämet. Tässä ne on pääosin tytön toteuttamina. Yksi pikkuinen virkattu sydän on minun tekemäni. Kukkakimppuun oli pakko taipua kun poika halusi tehdä vaaleanpunaisella kukkia. Rusetti tuli kyllä vähän nurin niskoin.

En tiedä miten edes päädyin askartelemaan näitä lasten kanssa. Viime vuonna nautin niin täysin siemauksin kun sain tehdä näitä yksin. Ehkä näillä on sitten lapsillekin enemmän merkitystä kun ovat saaneet olla tekemässä. Yhden aion kuitenkin tehdä tänäkin vuonna yksin. Kuvaa, väriä, kuukautta tai teemaa en vielä tiedä, mutta tekniikka on selvä. Kyllä se nyt vain on niin Hanne (eilen tein -blogista), että kyllä minunkin on ne hama-helmet taas kaivettava esille. Mutta aion kyllä tehdä sen salaa lapsilta.

Tässä meidän viime vuoden kalenteri:Ja pssst. SNY:ni. perehdyn niihin kysymyksiin huomenna. Ja ehkä siihenkin kuka olen ja mitä haluan.

1 kommentti:

  1. Anonyymi13:05

    Kiva idea! Pitääpä tehdä joskus vaikka itsekin. T: SNY

    VastaaPoista