perjantai 11. tammikuuta 2013

DIY: Barbin vaatekaappi

Ennen kuin päästiin tänään kokoamaan Ikean hyllyä, tytön täpistessä vieressä sain ajatuksen vaatekaapista. Ja niin vain sitten askarreltiin sellainen tyhjästä konvehtirasiasta. 

Tuollainen ihan perus kahden kerroksen rasia on paras. (Jos ostat tätä varten uuden rasian, ensin pitää syödä suklaat sisältä pois).

Painoin puisella grillivartaalla pienet reiät tuonne sisäpuolelle ja katkaisin vartaasta sopivan mittaisen...

Näin saatiin tanko henkareita varten ja kaapin sisäpuoli alkaa näyttää hyvältä.

Itse olisin vain päällystänyt kaapin oven ulkopuolelta kivalla paperilla, mutta tytön mielestä konvehtien kuvia ei voinut jättää sisäpuolelle näkyviin. "Ne barbithan voi sitten luulla, ettei se ole oikea vaatekaappi". Niinpä juoksin liimapurkki kädessä keittiön laatikolle ja hain foliota. Folio on liimattu kirkas puoli ylöspäin. Ja onneksi tämä idea tuli tähän kohtaan. Kyllä tästä tulikin paljon parempi kun oven sisäpuolella on peili eikä suklaan kuvia.

Tämän kuvan ottamisen jälkeen tajusin, ettei tuo liimaannu kunnolla noin ja laitoin kannen/oven vähän parempaan painoon.


 Kyllä nyt barbien kelpaa kun on uusi ihana vaatekaappi. Halutessaan tuon voi päällystää joka puolelta jollain muulla paperilla. Meille riitti tuo oven päällystäminen. Itse vielä mietin jotain helmeä tai nappia tuohon vetimeksi ulkopuolelle. Saa nähdä mitä neiti siihen sanoo. Foliopeilistäkin tuli tosi hyvä kun liimausvaiheessa maltoin hyvin, mutta hellästi silotella folion.


Itse olen innoissani ensinnäkin tästä ideasta, mutta myös siitä, että se tuli toteutettua näinkin kivuttomasti. Vielä jokin aika sitten ei ollut mikään itsestään selvyys, että meillä tehdään yhtään mitään hetken päähän pistosta. Toivon, että tästä jää tytölle mukava muisto, kuinka äiti oli kiinnostunut hänen leikeistään ja askarreltiin yhdessä.

Tuon paperin valinnassa tyttö on kyllä tullut mummaansa. Minä en ehkä olisi valinnut ruskeaa. Olen tainnut saada siitä yliannostuksen.


 

2 kommenttia:

  1. Tää on kiva idea! Kunhan mukula on vanhempi ja alkaa diggailla enemmän näitä juttuja niin pitää muistaa tämä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Harmi vain, että ne hyvät ideat tuntuu tulevan aina väärällä hetkellä. Ja sitten jälkeen päin jää aina muistelemaan, että mikähän sekin juttu oli ja mistä sen löytäis. Toivottavasti löydät tänne takaisinkin. :)

      Poista