maanantai 16. heinäkuuta 2012

Bamse

Tsadaa, sieltä se alkaa hahmottua. Jouduin tekemään kaksi hattua kun hetken katseltuani totesin, että ensimmäinen on liian pieni. Toisesta tuli parempi.

Muutama sananen näistä langoista. Molemmat ovat Novitan. Ruskea on minikerä-pussista ja sinen Pehmo vauva -nimistä lankaa, jota on ollut myynnissä ainakin Tokmannilla. Tuo pehmovauva on ihan karmeaa lankaa. Kerällä tuntuu ihanan pehmeältä ja mukavalta, MUTTA heti kun siitä yrittää tehdä jotain, se muuttu pörröisen ja nukkaisen näköiseksi. Näissä amigurumien virkkauksessa se ei niin haittaa. Yhden pipon olen siitä langasta tehnyt ja se oli heti uutena sen näköinen kun olisi käynyt monta kertaa pesussa. Eikä tätäkään kovin helppo ollut virkata. Mutta kun tuo sattui olemaan ainut sopivan värinen lanka, mitä valmiiksi oli. Sekin viikon takaisen siivouksen jäljiltä varaston perukoilla.

Tämä on ensimmäinen työ jota varten ostin huopaa ja tein silmät ja muita yksityiskohtia huovasta. Vähän meinasi hermo mennä. Nimittäin se perus askarteluliima ei aluksi tehnyt muuta kuin sotki. Ompelin sitten joka osaan vähän lisää yksityiskohtia niin pysyvät ainakin naamassa kiinni, mutta silti tuntui, että nenä meni vinoon jne. Onneksi nyt kauppareissun jälkeen näytti liima ottaneen ihan hyvin kiinni. Taisin siis olla vain liian kärsimätön.

No näyttääkö se yhtään Bamselta? Tämä taitaa suurin virkkaamani hahmo tähän mennessä. Korkeus hatun yläreunaan on 20cm. Otin päätä varten vähän liian pienen koukun (sen toistaiseksi ainoan pehmustetun) ja ensin näytti, että päästä tulee liian pieni. Sitten taisin keskittyä enemmän televisioon kun virkkaamiseen, mutta en viitsinyt suurta päätä purkaakaan. Tein sitten muun nallen siihen sopivaksi. Ja oikeastaan aika hyvän kokoinen tuosta tulikin.

Bamse edestä

Bamse takaa

1 kommentti: