tiistai 17. heinäkuuta 2012

Macrame

Viime yönä meinasi (taas) käydä niin etten pääse ollenkaan nukkumaan. Osa löydöistä piti nopeasti vain linkata facebookiin jotta löydän ne taas aamulla. Mutta vähällä oli etten ruvennut yöllä askartelemaan.
Jos jonkun mielestä facebook on koukuttava, niin blogit ne vasta onkin. Ne muodostavat loputtoman verkoston. Aina jostain kivasta blogista löytyy linkki seuraavaan kivaan blogiin ja ihania ideoita on huumaavan paljon.

Eilisen varmaankin paras löytö oli minieco. Kohdasta tutorials löytyy kuvallisia ohjeita vaikka mihin. Parasta on juurikin nuo kuvat. Tällainen heppoisemmallakin kielitaidolla varustettu pärjää. Ja ainakin inspiroiva tuo sivusto on. Tästä eteenpäin kun lapset valittavat, ettei ole tekemistä, niin tuolta taatusti löytyy jotain sopivaa kokeiltavaa. Eikä kaikesta aina tarvitse jäädä mitään pysyvää hyllyntäytettä.
Täältä löytyy the 36th Avenuen keräämä lista lasten askarteluista ja tekemisistä. 
Riisin värjääminen kuulostaa vähän liian sotkuiselta meille. (Tai sitten tämä aikuisen rajoittunut mielikuvitus näkee vain sen sotkun mikä tuosta seuraa. Ei sitä iloa minkä tuo touhu voi tuottaa.) 
Mutta maitotaidetta on ehdottomasti kokeiltava kun lapset palaavat kotiin. Jotain elintarvikevärejä meillä jo onkin, purkki maitoa ei paljon maksa ja fairyakin löytyy. Ei muuta kuin ihailemaan.

Sitten siihen otsikon macramehen. Miniecon sivuilta löytyi helppo kuvallinen ohje macrame-rannekorun solmimiseen. Aika helppoa se oli, mutta kyllä siinä vähän voi kompastuakin, jos on tällainen hätähousu.

Ihka ensimmäisen macramen aloitus tietokonepöytään teipattuna niin että näkee samalla seurata ohjetta netistä.
Ei siitä ihan sellainen sileä ja hieno tullut. Ihmeellisen helposti sain tuollaisia ylimääräisiä klumppuja siihen syntymään. Aika nopeasti myös huomasin, ettei sitä aloitussolmua kannata tehdä keskelle lankaa. Nimittäin vain reunimmaisia lankoja käytetään tuohon punontaan ja keksimmäiset kulkevat suoraan. Johonkin tämänkin mitta saattaisi silti riittää.
Ei tainnut ihan rannekorua tulla tästä.
Nappi lisäksi ja tytön barbie sai uuden vyön.

Barbietkin on aika paljon parempia poseeraamaan nykyisin.
No ei muuta kun uutta matoa koukkuun. Siirryin ulos tekemään ja ensimmäinen virhe siellä oli tuo pöytä. Vaikka se on hienosti valokatteen alla säältä suojassa, niin siitepölyltä sitä ei kyllä suojaa mikään. Olisi siis pitänyt putsata pöytä kunnolla ennen työn aloittamista. Tällä kertaa tein aloitussolmun n. 1/3 kohtaan langan pituudesta.
Uusi aloitus

Hyvältä näyttää

Viimeistelyjä vaille valmis

Autotallista miehen sekalaisesta kiposta mutteri ja prikka
Ei tästä toisestakaan tullut ihan tasainen, mutta parempi jo. Ja hyvin sopii kesäisen kukkamekkoni kanssa. Tämän kuvan ottamisesta asti se on tuossa kädessä ollut ja nyt huomasin että parhaiten pysyy "kiinni" kun lankalenkki on tuossa mutterin ja prikan välissä.

Valmis
Aivan erityisesti eilisen surffailun tuloksena ihastuin erilaisiin blogilistoihin ja tuollaisiin bloggauksiin, joissa on kerätty eri blogeista ideoita ja etenkin ohjeita jonkun teeman ympärille. The 36th Avenuella on lahjaideoita, paketointi-ideoita, alle 5 dollarin lahjaideoita, lasten kanssa touhuamista ja ties mitä muuta. Menkäähän muutkin inspiroitumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti