torstai 19. heinäkuuta 2012

Turkoosia vettä

Kylläpäs on ollut yllättävän ja ihanan erilaiset kaksi päivää.

Eilisen päivän nautin auringosta meidän katetulla terassilla ja solmin lisää macrameta. Niitä tehdessä oli mielessä turkoosi vesi, jollaisessa en ole koskaan oikeasti uinut. Ja näitä saisi kyllä "muutaman" väkertää, jos näiden voimalla oikeasti haluaisi turkooseihin vesiin päästä. Mutta hyvin se päivä niissä haavekuvissa kului. Näiden tekemiseen on käytetty miniecon ohjetta. Lisäsin vain sopivin välein keskimmäisiin lankoihin hama-helmiä. Näemmä se näiden(kin) kanssa on niin harjoittelun avulla rupeaa sujumaan ja tulee tasaisempaa jälkeä.

Now I start, for the first time, post something also with english. I'm sorry about my grammar and writing. While I was using these macrame, I was dreaming about turquose water, which we don't have here in Finland at all. And I have never been in that kind of beach. I'm just dreaming about it.
These are made by using minieco tutorial, you can find it from here. I just added some hama-beads on it.

 
Ensimmäisestä tuli vähän lastenmittainen. Ja siihen tuli virhekin. Mutta loppua kohti alkoi jo sujumaan hyvin.
Tänään ehdin testata yhtä toista miniecon ohjetta. Paperitimantteja. Valitsin vain vähän huono materiaalin, askartelukartongin. Siihen tuppaa näemmä tulemaan vähän ylimääräisiä taitoskohtia, kun noin pieniä taitoksia ei voi kaikkia tehdä viivottimen kanssa. Paperi taitaa olla vähän joustavampaa.

Today I was trying another minieco tutorial. 3D paper diamonds. I took little bit too thick paper. Next time I know better.

Lähtötilanne. Huom tyttösen ihanat prinsessa-sakset.
Tein vähän eri tavalla. Tulostin mallin valkoiselle paperille ja käytin ohjeessa olleen neulan sijasta tuota askarteluluuta. Se on tosi kätevä monenlaisessa askartelujutussa. Eli asetin mallikuvan tuon vaaleanpunaisen kartongin päälle ja "piirsin" kuvion viivottimen ja luun avulla kartonkiin. Näin ei tarvi tulostaa joka paperille erikseen. Tuota samaa mallia voi käyttää monta kertaa uudestaan. Sitten vain leikkasin kuvion irti kartongista ja taittelin varovasti. Lyhyet kohdat pelkillä sormilla (aikamoista näpertelyä) ja pidemmät viivat viivottimen avulla.

In my variation, I used that white "bone" instead of needle. I printed template to white paper. I put template on that pink paper and "draw" those lines with ruler and bone. Then I just cut that picture of the paper.

Näin hyvin näkyy luulla piirretty jälki.

Ei muuta kun taittelemaan.
Valmis. Tämä on parempi puoli.

En oikein tykännyt tuosta "pyrstöstä", tuli vähän hassu. Mutta paperi varmasti asettuu paremmin.

Tähän taitaa päteä sama kuin macramehen, harjoitus tekee mestarin. Ihka ensimmäiseksi paperitimantiksi siitä tuli kuitenkin ihan timantin näköinen.

I think I need more practise with this too, to make perfect one. But I think it's nice for my very first diamond.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti