tiistai 3. heinäkuuta 2012

Vihdoinkin kesä

Ihanaa kun on vihdoinkin oikein oikeasti lämmintä. Ihan riittävän lämmintä mulle, kunhan tuuli vähän vielä heikkenis.
Tällä viikolla on menty aika vauhtia koko ajan. Kun vihdoinkin on sää suosinut, olen pyöräillyt. Sekä eilen että tänään yli 30km kumpanakin päivänä. Ja lasten kärry perässä. Puolet ajasta kuitenkin tyhjänä. Huomenna on sen verran kiiruumpi päivä, että vaikka satais niin taidan mennä autolla. Ja aika hikikin tuossa pyöräillessä näillä säillä tulee.

Mä en tosiaankaan oo mikään kynsien lakkaaja yleensä. Normaalisti töissä ei saa edes käyttää kynsilakkaa. Tällä hetkellä taidan omistaa jopa 2 kynsilakkaa. Ja nyt sitten kynsitarroja. On vähän päässeet nuo pikkurillin kynnet kasvamaan mittaa (siitä voi ihan laskea koska olen viimeksi ollut "oikeita töitä" tekemässä). Tänään lakkasin pelkästään pikkurillin kynnet ja laitoin kynsitarrat. Nuo tarrat on sisällä valkoiset, mutta ulkona suorassa auringonpaisteessa värilliset. Tuohon kuvaan tulee keltaista, punaista ja sinistä. Pitää koittaa ottaa huomenna myös väreistä kuva jos onnistuu. Kovin kirkkaita värit eivät olleet.

Enpä sitten ottanut huomioon mitä oli tälle päivälle suunniteltu ruoaksi. Muusia ja lihapullia. Kiva oli tehdä lihapullia pikkusormet pystyssä. Vaikka eipä nuo näyttäneet kärsivän vaikka taikinan kanssa olivatkin kosketuksissa lopuksi. Mutta olispa ollut kiva löytää lihapullasta kynsitarra.

Kun lapsilla oli muusia lautasella enää pieni nokare kummallakin, poistuin keittiöstä ihan pikkuiseksi hetkeksi. Ja kun tulin takaisin, mitä tekivät lapset? Voitelivat itseään "aurinkorasvalla" eli perunamuusilla. Sitä oli vähän voideltu pöytäänkin, mutta eniten oli käsivarsissa, kasvoissa, korvissa ja vähän tukassakin. Siitä en kerinnyt kuvaa nappaamaan kun niin pisti vihaksi. Kannoin lapset suoraan suihkuun ja iltapesujen kautta nukkumaan.

 
pinkie1 kommentti:

  1. Wautsi kun ihanat kynnet !! Itselläni on aina ollut myös pitkät kynnet, mutta nykyisessä työssäni ei oikein tahdo pysyä...

    VastaaPoista