lauantai 21. heinäkuuta 2012

Kirpparikierros

Tänään oli sellainen päivä kun oli vähän pakko (erään hoidettavan asian takia) ajella Vaasaan. Ja koska lapset ovat mummolassa, niin päätin sitten viettää koko päivän Vaasassa. Otin siskon matkalta mukaan live-navigaattoriksi.
Koko päivä meni eikä ehditty kiertämään kuin kolme kirpparia. Ja vähän eksyttiin alennusmyynteihinkin.
Ostin alennusmyynnistä kirkkaan keltaisen neuletakin. Ihanan ohuen ja pitkän (peittää takapuolenkin). Mies risti sen heti banaaninkuoreksi. Aion pitää sitä siitä huolimatta, sillä se on päällä supermukava. Olisin ostanut mustan, mutta ei ollut.

Today I had to drive to Vaasa (small city in west coast of Finland). I decided to spend whole day there, because my kids are now with their grandmother. I took my sister with me. She knows that city better than me and she was my live-navigator by telling me where to go. We took tour in second hand shops (which are quite popular here in Finland) and were also in sales.
I bought nice yellow cardican from sale. When my husband saw that, he said that it's like banana. But I'm still gonna wear it because it feels so comfy.


Oli kyllä tosi hyvä juttu lähteä kirpparille muuallekin, kuin aina näihin samoihin missä tulee käytyä. Ensinnäkin Vaasassa taitaa olla paljon enemmän kilpailua kirppareiden kesken ja niin paljon kaikkea tarjolla, että jos tavarastaan haluaa päästä eroon, niin hinnat pitää olla sitä myöden. Täällä kun on tottunut siihen, että uuden saisi kaupasta samalla hinnalla. Vaasassa oli hyvälaatuista tavaraa ja kunnon kirpparihinnat. Tein siis löytöjä. Lastenvaatteiden koot eivät tällä kertaa osuneet meidän lasten tarpeisiin, mutta hintataso yllätti kyllä iloisesti. Talvihaalareita, toppatakkeja ja -housuja, välikausivaatteita oli tarjolla paljonkin ja pääasiassa hinnat olivat alle 10€. Edulliset kengät löysin kummallekin. Tytölle lenkkarit ja pojalle kuomat talveksi. Sitten oli pari riskiostosta, jotka onneksi kotona paljastuivat riskin arvoiseksi. Kaksi kiinni teipattua Hello Kitty -taloa. Sisällä kilisi kivasti kummassakin, mutta mistä oikeasti voi olla varma mitä siellä on? Oli siis vain otettava se riski.


It seemed to be good idea to go see second hand shops also to another city. I allready know what I can find from my own town. Here many things cost the same in market (new) what they cost in second hand shop (used). But in Vaasa quality was much better and price low.
I took a little risk and bought two Hello Kitty -houses that were closed with tape. How can you be sure what's inside. Well, that risk was worth it.

Hello Kitty talo ja minimaailma
Sekä talo, että tuo minimaailma olivat täynnä tavaraa. Ja sitä tavaraa mitä sinne kuuluikin. Tuon laukun ulkopinta toimii alustana kaikille noille tavaroille, mitä sen sisällä on.

Both, the house and purse, were full of stuff, stuff that belongs in there. My little girl is gonna be so happy whe she comes home.Tosi erikoista Vaasan kirpputoreilla olivat "vesivauvat". Ensimmäisellä kirpparilla ihmettelimme ja taivastelimme niitä. Mutta vielä ennen kotiinlähtöä viimeisellä kirpparilla, niitä oli ihan pakko ostaa. Missään muualla en ole tuollaisia älyttömyyksiä nähnyt.
Vesivauvat ovat kuivana pienten helmien näköisiä kovia pallukoita. Mutta kun ne laittaa veteen 3-4 tunnin kuluessa ne turpoavat kuin pieniksi limaisiksi helmiksi. Niitä oli saatavana kirjavana sekoituksena ja yksivärisinä pussukoina. Ihan älytöntä, mutta niin vain me kaksi aikuista ihmistäkin niistä innostuimme. Mitähän mahtavat lapset sanoa, kun tulevat kotiin?

We found one very weird thing from those second hand shops in Vaasa. "Waterbabies". First those are dry and very tiny, like little beads. When you put in the water, in 3-4 hours they will turn bigger. Like slimy pearls. That's so weird and we haven't ever seen anything like that. First it felt a bit ugly, but before we left the last SHS we just "had to" by those. Do you think kids will like those?

Alku, begin

Tunnin jälkeen, after one hour

Parin tunnin jälkeen, after couple of hours
 
Eivät näyttäneet vielä valmiilta, joten laitoin ne vielä takaisin veteen. Kaikkea sitä aikuinen ihminen konhottaa.

They don't look ready yet, so I put them back to water. How silly can I be?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti