lauantai 9. maaliskuuta 2013

Maaliskuu jatkuu

Perjantain tehtävänä oli kirjoittaa kolme satunnaista sitaattia blogeista, joita oli sinä päivänä lukenut. Tästä sivusta tuli juuri sen näköinen kuin kaikki minun vihkoni olivat vielä lukiossakin. Tai no lukioaikoina aiheet taisivat olla jo vähän synkempiä, mutta muistan kuitenkin, että tämä tuhatjalkainen on ollut suosikkini tällaisissa jutuissa.

Ja erilaiset "fontit" olivat myös suosiossa. Ennen kuin perheellämekään oli ensimmäistäkään tietokonetta, piti tehdä käsin jos aikoin jotain ilmettä juttuihinsa saada. Varsinkin siis kirjevihkojen (meillä oli lukiossa porukan kesken kiertävä vihko) sivut koristeltiin ja kirjoitettiin jotenkin hienosti, ei vain sillä omalla tavallisella käsialalla. Mutta kyllä noita kaikenlaisia koukeroita löytyi myös ihan kouluvihoista.

Ja vihdoin taidan taas saada kiinni tämän haasteen. Eli oikeasti tämän päivän tehtävänä oli jakaa joku lempiresepti tai joku sellainen resepti mitä haluaisi kokeilla. Minä olen niin anti-keittiöihminen kuin olla voi. Osaan kyllä laittaa ruokaa ja leipoa, olenhan käynyt talouskoulunkin. En vain tykkää siitä. En myöskään ole mikään kulinaristi. En ymmärrä hienojen ruokalajien päälle. En ehkä söisi ollenkaan, jos ei olisi pakko pysyäkseen hengissä.
Lapseni on allerginen maitoproteiinille eli oikeasti missään ruoassa ei saa olla mitään maitoa tai maidosta tehtyä. Myös mansikka on kiellettyjen listalla. Aika pientähän tuo on monien muiden allergikkojen elämään verrattuna, mutta minulle se tuntuu olevan jo liikaa. Kun en muutenkaan tykkäisi laittaa ruokaa. Appiukko on nyt gluteenittomalla ruokavaliolla ja erästä viikonloppuvierailua suunnitellessa löysin tämän reseptin Tyttö kylmän maan -blogista (jota ei muuten taida olla enää olemassakaan enää, ainakaan en enää pääse sinne). Kerran olen kokeillut ja hyvää tuli. 
 
Ja vielä video, että tuo sivun idea tulee selväksi...PS: Tämä oli tämän päivän kolmas postaus, joten kurkkaathan muutkin. :)

4 kommenttia:

 1. Anonyymi22:06

  Ahkeraa bloggausta. Kivaa luettavaa=) Viikonloppua vielä tätäkin kautta! SNY

  VastaaPoista
 2. Tuo maitoproteiiniallergia on muuten sellainen, jota ei tajua, ellei ole ollut allergista lasta. Minulle aikanaan tarjottiin hyla-tuotteita maidottomina. Siksi luin aina tuoteselosteet useaan kertaan. Mutta suurimmat ongelmat tuotti kyllä paprika-allergia. Sitä on nimittäin mitä uskomattomimmissa tuotteissa, jos ei muuten niin väriaineena jauheen muodossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosi hankala. Välillä tuntuu, ettei ammatti-ihmisetkään tajua laktoosittoman ja maidottoman eroa. Ja mansikkakin on siitä hankala, ettei sitä useinkaan ilmoiteta. Eli esim. karkeissa lukee vain aromeja, jos lukee luontaisia aromeja niin jätän ostamatta kokonaan. Tavallinen mansikkakakku maistuu muuten taivaalliselta, nyt kun sitä saa tosi harvoin.

   Poista
 3. Hauskoja juttuja täällä! :)
  OOn ollu kaikkia muksuja imettäessä maidottomalla / munattomalla / gluteenittomalla dietillä, ja kun ruuat vaan oppii tekeen silleen niin ei se oo oikeesti vaikeeta. :)
  Maidotonta ruokaa meillä joutuu edelleen syömään koko perhe.
  mulla on muuten just nyt gluteenittomien tuotteiden arvonta menossa, vinks vinks... ;)

  VastaaPoista