lauantai 16. maaliskuuta 2013

Muistikirja maaliskuun superpostaus

Viime viikonloppuna olin tyytyväinen siihen kuinka olin saanut kirittyä muistikirja maaliskuussa taas ajan tasalle. 

Sunnuntai oli 10. päivä ja sen aiheeksi tuli top 10 -lista. Ensin ei tullut mieleen mistään aiheesta 10 asiaa. Sitten kun sen keksin lähdin taas suuruudenhullulle toteutukselle, joka tietenkin jäi vähän puolitiehen. Muutenhan tämä sivu ei olisi valmistunut koko maaliskuun aikana. Mutta yrittäkää nyt nauttia edes niistä parista huolella tehdystä, vaikka muut onkin vain sutaistu. Tätä sivua on siis tehty kokonainen viikko. Ja viikon kaikki muut sivut siinä sivussa. Sen lisäksi meillä on ollut muutenkin toimelias viikko. Ihan liikaa kaikkea. Jospa tämä tästä helpottuisi.

Nämä bändit eivät ole missään paremmuusjärjestyksessä. Lähinnä siinä järjestyksessä kun olen jaksanut niitä tehdä tai on tullut mieleen.

Ja sitten yksi making of -kuva tästä sivusta. Olin "vähän" lyijykynässä.11. päivä aiheena oli se mitä päivän aikana söi. Meillä sattui olemaan työkaverin tarjoamaa täytekakkua, aamupalaksi syön (melkein) joka aamu kaurapuuroa. Muuten meidän talon ruokailutottumuksista ei ehkä kannatakaan puhua julkisesti. Niin retuperällä ne ovat. Tiedän sen, mutta nyt on muutakin meneillään (esim. askartelua ja käsitöitä :) ), niin en vain jaksa nyt perehtyä tuohon syömiseen. Muutenkin olen sellainen ihminen, että tuskin söisin ollenkaan, jos ei olisi pakko.


12. päivän haaste oli kyllä ajatuksena kaikista helpoin tähän mennessä. Mieleisesi lainaus. Minä, jonka korvaan on tarttunut lähes kaikki Muumien vuorosanat ja aika paljon lauseita muistakin ohjelmista. Kirjoitettuna niistä kyllä vähän katoaa jotain, sillä aika monessa lainauksessa on kyse myös siitä tavasta sanoa asia. Tällä kertaa vaikeus oli valita minkä lempi-lainauksen laittaisin.

Elokuvasta Muumipeikko ja pyrstötähti

Muita listalle päässeitä lainauksia ovat mm.
"Pikku-kisu yksin metsässä. Tule tänne Nipsu antaa sinulle palan kakkua." -Nipsu-
"Ohhoh, millaiseksi kakku on mennyt!" -Nipsu- (Tässä käytetään meillä kotona kakun tilalla milloin mitäkin sanaa)
"Näkymätön. Ei voi siis nähdä." -Muumien poliisimestari-
"Anteeksi. Anteeksi taas." -Nipsu-
"Tykkääköhän hän läskistä?" -Uuno Turhapuro-
"Avatkaa ovi. Minulla on vain kaksi kättä ja kumpikin on varattu." -Nipsu-

Minulla ja siskollani on 12 vuotta ikäeroa. Minä olen tainnut kotona istua alakerrassa tietokoneella kun siskoni on katsonut muumia (ja Joulupukki ja Noitarumpu -elokuvaa). En ole oikeasti "nähnyt" kaikkia muumeja, mutta kuullut olen suurimman osan. Näemmä lempilainaukseni ovat Nipsulta, vaikka en oikeastaan edes tykkää koko Nipsusta. Kai Nipsu sitten vain puhuu tarpeeksi hassuja.

13. päivä piti tehdä itselleen mitali tai kunniamerkki, jostain aiheesta, mistä on ansainnut sellaisen. Anti-siivousihmisenä 8kk talon myymistä ja näyttö vähintään kerran viikossa on ollut kyllä aikamoista siivoamista. Siitä olen taatusti ansainnut kunniamerkin. Tällä hetkellä meidän taloasiat ovat aika monimutkaiset. Olimme irtisanovinamme sopimuksen kiinteistövälityksen kanssa, mutta niin ei sitten käynytkään. Se taitaa tarkoittaa sitä, että olemme väkisinkin naimisissa tuon kiinteistövälityksen kanssa heinäkuulle asti. En jaksa edes ajatella mitä se tarkoittaa. Mutta juuri nyt ei näyttöjä ole sovittuna, enkä kovin helposti anna sellaista nyt järjestääkään. Meillä ei tällä hetkellä ole tästä talosta kiire minnekään. Kiitos pankin, jossa meitä ymmärretään.


Kuvatessa piti vähän temppuilla kun tuo nauha ei pysynyt suorana millään. Ja ihanan kiiltävästä kunniamerkistäni peilaa hienot puhelimen Chiquita-kuoret.

14.3. piti tehdä sivu, siitä mistä nyt juuri pitää. Tiistaisen lumimyrskyn (jossa satoi päivän ja yön aikana yhteensä n. 50cm lunta) jälkeen alkoi mahtavat auringonpaisteet. Aivan parhaat kelit kun lunta on reilusti ja aurinko paistaa. Jopa aamulla on valoisaa kun lähtee töihin. Paljettilangasta virkatusta hiuvistani aurinko peilasi pieniä pinkkejä pisteitä pitkin autoa. Tähän myös pari tunnelmakuvaa meidän pihasta.Tuosta roskiskatoksen ja valopylvään takaa maa lähtee oikeasti viettämään alaspäin. Eli tuossa kuvassa on paljon suuremmat kasat kuin miltä ne näin näyttävät.
Perjantain sivu oli todella helppo ja hyvin perjantaihin sopiva. Meillä nimittäin perjantaina on perinteisesti kauppapäivä ja kauppalista on todella oleellinen osa sitä. Ilman listaa ei kaupasta tuli ostettua mitään. Kaikista helpointa on viivailla listasta yli kaupassa, mitä on jo kärryssä.
Jaksoikohan kukaan lukea tänne asti?

3 kommenttia:

 1. seikku19:38

  Mukavia sivuja olet tehnyt. Kamalia vaan nuo kaikki bändit.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi17:20

  Mä komppaan Seikkua=) Mutta jaksoin kevyesti lukea loppuun asti. Pikku Myy oli kyllä loistava: Älä vingu, riittää että tuuli vinkuu. Sopisi miehen kummitytölle hyvin... SNY

  VastaaPoista
 3. kivasti jaksoin tänne asti! Ja Pikky Myyltä riittää lainauksia. itse en edes ajatellut, vaikka olisi NIIN monta hyvää lainausta muumeissa.

  VastaaPoista