torstai 28. maaliskuuta 2013

Mikä ihmeen pääsiäinen?

Ei tunnu yhtään pääsiäiseltä. Viime torstaina mies sairastui ja lauantaina lapset. Jotain olen saanut näperreltyäkin kun olen kotona pyörittänyt sairastupaa. Nyt ei vain tunnu yhtään pääsiäiseltä. Täällä päin ei käydä palmusunnuntaina virpomassa ja viime sunnuntaina olin jokseenkin ihmeissäni kun kaikki hehkuttivat virpomista ja pääsiäiskarkkeja. Meillä pyöri yle areenasta Oktonautit lähes tauotta. Täällä päin on sen sijaan tapana käydä trullittamassa nyt tulevana lauantaina. Sitäkään en ole yhtään ehtinyt ajatella. No kai se pääsiäinen sieltä tulee sen kummempaa valmistelua ja stressiä.

Eilen lapset olivat ensimmäistä päivää vähän normaalimmassa kunnossa ja innostuin taas askartelemaan heidän kanssaan. Koskahan oikein opin, ettei lasten kanssa askarrella sillä tavalla spontaanisti "Äiti ajatteli, että voitais vähän askarrella" -tyylillä. Olisi taas ollut huomattavasti helpompaa ottaa vähän lävistäjällä sydämiä valmiiksi jne. Noh. Tulihan noista noinkin valmista ja saatiin samalla otettua viimeiset joulukoristeet pois. Hups.

Arvaatko mikä on kenenkin tekemä?


Piti laittaa kuvien ottamisen ajaksi sälekaihtimet kiinni ja silti ei meinannut saada kunnon kuvia otettua. Niin ihanasti on aurinko paistellut. Meillä on muutenkin vältetty pihalle katsomista, ettei tule paha mieli. Jos sitä sitten viikonloppuna uskaltaisi vähän ulkoillakin.

Maanantaina pääsin kyllä vähän karkaamaan täältä sairastuvalta hoitamaan asioita ja shoppailemaan. En edes muista koska viimeksi (jos koskaan) olen käynyt Hemtexillä. Nyt mentiin kaverin kanssa käymään. Muistin vasta siellä sisällä, että jossain blogeissa on kehuttu Hemtexille ilmestyneitä käsityöjuttuja. Ja positiivisesti olin yllättynyt minäkin. Erityisesti ihastuin Hemtexin minikeriin. Olen harmitellut (joskus ehkä täällä blogissakin) Novitan minikerien materiaalia. Vaikka niitä kovasti mainostetaan amigurumien tekemiseen, niin mielestäni ne eivät ole ollenkaan parasta lankaa siihen tarkoitukseen. Ja väreistäkin puuttuu valkoinen ja oranssi. Vaan Hemtexilläpä oli valinnanvaraa. Minikeriä oli akryyliä, puuvillaa ja villaa. Ja puuvillassa oli ihanat värit.


Vähän tuo pussi oli arvokkaampi kuin Novitan, mutta kyllä tykkäsin. Näistä on siis jotain jo tekeillä ja lanka tuntui ihanan pehmeältä ja helpostti virkattavalta. Vaikka olen vannonut, etten halua enempää minikeriä, niin näitä nyt taitaa tulla meille vielä lisääkin.

Rauhallista ja värikästä pääsiäistä kaikille!
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti