sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Lämmikettä talveksi

Hengissä ollaan ja jotain on saatu aikaankin, vaikka täällä on taas hiljaisempaa ollutkin. Sairastelut on jatkuneet, mutta jospa ne nyt olis ohi tältä erää.

Tämä ei taatusti ole kaunein tekemäni käsityö, mutta jotain opin pojan kettuhuivista. Ensinnäkin ainaoikeinneule joustaa pituussuunnassa aika paljon. Varsinkin käytössä pojan huivi on löystynyt kravatiksi asti. Samalla se on vähän liian kapea peittämään kaulaa kunnolla. Tämä on nyt sitten lyhyt ja leveä. Kuvassa ei näy, mutta kyllä tällä kisulla korvatkin on. Silmät vähän harmittaa. Vaikka kaikenlaisia nappeja varastosta löytyykin, niin mitään mustan kissan hehkuvia silmiä ei löytynyt. Nämä ovat sitten vähän hehkuvat ruskeat. Ennen seuraavaa kisuhuivia täytyy löytää nappikauppa. Tämä on valmistunut aikoja sitten, mutta oli kauan viimeistelyä vailla. Yksi tätä ennen tehtykin on vielä viimeistelemättä. Ja mitäs tämän jälkeen on saatu aikaan?

Suuresta pinnastaan huolimatta tämä valmistui tosi äkkiä. Tämän kaverina on katsottu n. 5 jaksoa MadMen:ä ja pari sotaelokuvaa. Lanka on Novita Naava luonnonvalkoinen. Pitkästä aikaa tykästyin johonkin Novitan lankaan. Värit vaan on liian luonnonläheiset mulle. Mutta tulee tätä silti ihan varmasti käytettyä. Tajusin nimittäin, että ei voi sietää pipoa päässäni (ja ne olis niin kivoja ja nättejä), mutta rakastan huppuja. Heti kun löydän uuden kivan sopivan värisen langan, teen toisen tälläsen.
Totta se on, paksu lanka ja paksut puikot, niin tulee nopeammin valmista. Ja voi silti tulla sitä täydellisen tasaista neulepintaa mitä rakastan.Oi voi, tätä kirjoitusta on aloitettu joskus joulukuun alussa. Näköjään en ole joulukuussa julkaissut yhtään mitään. Jotenkin on ollut todella lamaannuttava tämä talvi. Hassua, että noissa kuvissa on vähän luntakin. Ja muistan yhden sunnuntain kun mies teki lumitöitä ja lapset hiihti. Sen jälkeen on ollut pelkkää mustaa. Välillä on satanut ja välillä ollut pakkasta, mutta oikeaa lunta ei ole näkynyt. Tällä hetkellä ulkona on ohut kerros valkoista hahtuvaa, mutta ei sekään vielä mitään lunta ole.Hupun ohje on salaiselta neuleystävältä välimuistamisena saadusta Novitan Helpot -lehdestä Neulottu huppukauluri. Lanka on eri kun ohjeessa ja sen vuoksi kaulurista ei tullut niin löysä kuin alkuperäisessä. Mutta tykkään tästä tosi paljon. Hupun voi esim. kaupassa laskea pois päästä, niin tule liian kuuma.4 kommenttia:

 1. Toi huppu on tosi hauska idea :). Tykkään.

  VastaaPoista
 2. Todella hieno tuo huppukauluri!!

  VastaaPoista
 3. Lämpimiä töitä. ihania!

  VastaaPoista
 4. Voitko jakaa tuon huppukaulurin ohjeen? :)

  VastaaPoista